Endemol Shine Nederland zoekt een Media Strateeg

Endemol Concepts is onderdeel van Endemol Shine Nederland die zich toelegt op business development en branded entertainment. De activiteiten strekken zich uit over alle platforms en worden gekenmerkt door een crossmediale aanpak.

Endemol Concepts werkt met een multidisciplinair team, waarin zowel strategische, creatieve, commerciële als technologische expertise is vertegenwoordigd. Dit profiel stelt de unit in staat om de groeiende behoefte aan cross mediale concepten te beantwoorden en nieuwe initiatieven en business modellen te ontwikkelen. Het portfolio omvat producties en projecten voor onder meer Holland Casino, Microsoft, Canon, Nationale Postcode Loterij, Eredivisie, PepsiCo, KLM en L’Oréal.

Een onderdeel binnen Endemol Concepts is Endemol Beyond, een internationaal Premium Channel Network dat zich toelegt op ontwikkeling en exploitatie van online kanalen en -content, verspreid over platforms als YouTube, Facebook, Instagram en MSN. Het internationale netwerk omvat ruim 750 digitale videokanalen, met circa 80 miljoen abonnees en maandelijks meer dan 2 miljard views. Endemol Beyond werkt hierbij veel samen met toonaangevende makers in Nederland met o.a. de Cinemates en ‘Koning Fifa’ Koen Weijland en internationaal met o.a. Pitbull en Michelle Phan. Daarnaast biedt Endemol Beyond ook videocontent met bestaande titels, waaronder Wipeout, Mr. Bean en Fear Factor.

Voor Endemol Beyond zijn wij op zoek naar een fulltime Media Strateeg.

In deze functie ben je de brug tussen creatie en commercie. Je bent in staat om klanten op strategisch niveau te adviseren over de in te zetten media. Bij de gezamenlijk ontwikkelde concepten geef jij vorm aan de bijbehorende mediastrategie. Je blinkt dan ook uit in het vertalen van creatieve concepten naar een duidelijke marketingvisie en waar nodig onderbouw je deze met feiten en cijfers.

Werkzaamheden:

 • Ontwikkeling van media- en communicatiestrategieën.
 • Creëren van geïntegreerde strategische adviezen voor adverteerders met betrekking tot marketing-, communicatie- en media vraagstukken met als doel het hoogste rendement uit de media investeringen van de klanten te halen.
 • Je bent niet alleen in staat om strategisch advies te geven maar je kan tevens concrete oplossingen en concepten aandragen.
 • Je kent het effect van nieuwe media en kan dit doorvertalen naar slimme en solide (activatie) strategieën.
 • Je kunt jouw kennis op inspirerende wijze overbrengen op collega’s en klanten,
 • Je denkt out of the box en je vindt het leuk om als klankbord en denktank te fungeren.

  Profiel
 • Ongeveer 5 jaar relevante werkervaring op HBO / WO niveau in een media-, communicatie- of marketing omgeving.
 • Ervaring op strategie/consultative selling vanuit media-, communicatie- of reclamebureau is een pré.
 • Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het vakgebied.
 • Kennis van de werking van media en de interactie tussen verschillende communicatiekanalen.
 • Grote affiniteit met digitale media.
 • Een creatieve geest en proactieve instelling.
 • Sterke persoonlijkheid & teamplayer.
 • Goede sociale & contactuele eigenschappen en analytisch sterk.

  Wij bieden

  Endemol Shine Nederland is een creatief, jong en energiek bedrijf waar het beste talent met plezier en trots werkt aan succesvolle producten op het gebied van content, creatie, productie en exploitatie. De mogelijkheid deel uit te maken van een zeer dynamisch en professioneel team, dat vol passie aan allerlei projecten werkt. Het betreft een fulltime functie in Amsterdam Duivendrecht.

Interesse?

Reageer via onderstaande link ‘solliciteer’. Sollicitaties zonder motivatie worden niet in behandeling genomen. Voor vragen kun je contact opnemen met Patricia Houtkamp of Mascha Beulink telefoonnummer 020-893 15 19 / 11 52.

SOLLICITEER!

Download PDF
Download PDF