Endemol Shine Nederland zoekt een Business Analist

Endemol Concepts is onderdeel van Endemol Shine Nederland die zich toelegt op business development en branded entertainment. De activiteiten strekken zich uit over alle platforms en worden gekenmerkt door een crossmediale aanpak.

Endemol Concepts werkt met een multidisciplinair team, waarin zowel strategische, creatieve, commerciële als technologische expertise is vertegenwoordigd. Dit profiel stelt de unit in staat om de groeiende behoefte aan cross mediale concepten te beantwoorden en nieuwe initiatieven en business modellen te ontwikkelen. Het portfolio omvat producties en projecten voor onder meer Holland Casino, Microsoft, Canon, Nationale Postcode Loterij, Eredivisie, PepsiCo, KLM en L’Oréal.

Een onderdeel binnen Endemol Concepts is Endemol Beyond, een internationaal Premium Channel Network dat zich toelegt op ontwikkeling en exploitatie van online kanalen en -content, verspreid over platforms als YouTube, Facebook, Instagram en MSN. Het internationale netwerk omvat ruim 750 digitale videokanalen, met circa 80 miljoen abonnees en maandelijks meer dan 2 miljard views. Endemol Beyond werkt hierbij veel samen met toonaangevende makers in Nederland met o.a. de Cinemates en ‘Koning Fifa’ Koen Weijland en internationaal met o.a. Pitbull en Michelle Phan. Daarnaast biedt Endemol Beyond ook videocontent met bestaande titels, waaronder Wipeout, Mr. Bean en Fear Factor.

Endemol Concepts is op zoek naar een fulltime cijfermatig & inhoudelijke Business Analist

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het opstellen, uitwerken, initiëren en bewaken van nieuwe business modellen.

Werkzaamheden

  • Uitwerken van business modellen van nieuwe projecten, partnerships en andere samenwerkingsverbanden;
  • Analyseren (financieel) van de performance van lopende projecten en hierover een advies formuleren;
  • Presentaties voorbereiden voor nieuwe initiatieven;
  • Rapporteren over verschillende lopende projecten en deelnemingen;
  • Markt scannen op nieuwe mogelijkheden;
  • Opstarten en managen van nieuwe projecten in de strategische fase.

Profiel

De persoon die wij zoeken is prestatie- en klantgericht en wil in teamverband in een innovatieve en creatieve omgeving werken. Je hebt een HBO/Academisch werk- en denkniveau met minimaal 5 jaar relevante commerciële werkervaring in de media/televisie of reclame en je bent toe is aan een volgende stap.

Je bezit de volgende kwalificaties:

  • Je bent een commerciële netwerker, neemt initiatief en bent ondernemend;
  • Je hebt een analytisch vermogen en bent goed met cijfers (financiële basis/opleiding);
  • Inhoudelijk sterk, flexibel en kan werken met creatieven;
  • Representatief en een volwaardig gesprekspartner voor partners.

Wij bieden

Endemol Shine Nederland is een creatief, jong en energiek bedrijf waar het beste talent met plezier en trots werkt aan succesvolle producten op het gebied van content, creatie, productie en exploitatie. De mogelijkheid deel uit te maken van een zeer dynamisch en professioneel team, dat vol passie aan allerlei projecten werkt. Het betreft een fulltime functie in Amsterdam Duivendrecht.

Interesse?

Reageer via onderstaande link ‘solliciteer’. Sollicitaties zonder motivatie worden niet in behandeling genomen. Voor vragen kun je contact opnemen met Patricia Houtkamp of Mascha Beulink telefoonnummer 020-893 15 19 / 11 52.

SOLLICITEER!

Download PDF
Download PDF